Bilhuset Allerød

Skoda udmærker sig i Årets Brugtbil

For første gang nogensinde i Årets Brugtbil har et bilmærke både en elbil og en brændstofbil i finalen. Škoda Enyaq og Škoda Octavia dyster mod hinanden og tre andre biler.

Det er ikke første gang, at Škoda har hele to biler med i finalefeltet i kåringen af Danmark bedste brugtbil. Det er sket adskillige gange. Men det er første gang, at et bilmærke har både en elbil og en brændstofbil i finalen, når Škoda Enyaq og Škoda Octavia dyster mod hinanden og Volkswagen ID.4, Cupra Born og Ford Kuga på bl.a. teknisk kvalitet, service- og reparationsomkostninger og værdi for pengene.

”Vi er stolte af at have to biler med i finalen i år, og det bliver spændende at se, hvordan juryen bedømmer dem i forhold til hinanden og konkurrenterne. Škoda Enyaq er en af Danmarks mest solgte elbiler både som ny og brugt. Octavia er aktuel, fordi den faceliftede version af den generation, der er med i Årets Brugtbil, får danmarkspremiere i juni,” siger Thomas Bruun, administrerende direktør for Škoda Danmark.

Flere el- end brændstofbiler

Det er også første gang i kåringens historie, at der er flere elbiler end diesel- og benzinbiler i finalefeltet. Og alle kandidaterne findes i en version, der kan lades op, da de to modeller, der ikke er elbiler, kan fås som plug-in-hybridbiler.

Juryen har nomineret de fem biler til finalerunden på baggrund af de 125 mest solgte biler i 2023. I alt blev der solgt 431.000 brugte biler sidste år, så for hver gang, der blev solgt en ny bil til private danske bilkøbere, blev der solgt fem brugte.

Vinderen afsløres 23. maj

Det er Bilbasen, Biltorvet, en række medier, brancheorganisationen DBFU, Applus Bilsyn og FDM, som står bag kåringen af Årets Brugtbil. Der er i alt 17 jurymedlemmer, som har specialiseret sig i brugte biler og brugtbilmarkedet. Derudover afholdes der en brugerafstemning blandt Bilbasens følgere på Facebook, og resultatet tæller som ét jurymedlems stemme.

Vinderen af Årets Brugtbil 2024 bliver afsløret 23. maj.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk